TERRA Works (Werkschoenen)

[File size 4,5 MB]

Download catalogus

terra

Terra is opgericht door een Nederlander genaamd Ab Aleven, geboren op 18 augustus 1929 in Doetinchem. Ab Aleven komt uit een echte schoenmakersfamilie, want Ab’s vader, groot- en overgrootvader zaten al in het vak. Ab zag weinig perspectief in een loopbaan in de schoenenwinkel van zijn vader.

Het schoenenvak trok hem echter wel, daarom volgde hij in Waalwijk een opleiding tot modelleur en designer en maakte deze af. Na zijn dienstplicht van 2 jaar ging Ab werken bij Renata Kinderschoenen in Oisterwijk, maar al gauw ontstonden er plannen om te emigreren. Zo is Ab samen met zijn vrouw Riet Nuijten in de jaren 60 vanuit Doetinchem naar Canada verhuisd en hebben ze daar een fabriek gekocht.
Dit is het begin van Terra.

Wat begon als een klein bedrijf in Harbour Grace, Newfoundland, is in 40 jaar tijd uitgegroeid tot ’s werelds toonaangevende merk van hoogwaardige kwaliteit veiligheidsschoenen.

Terra® is een pionier in de ontwikkeling van de direct ingespoten dubbele dichtheid zolen in Canada en staat wereldwijd bekend om zijn innovaties.

Ze onderzoeken, ontwerpen en ontwikkelen in combinatie met de veeleisende normen op de werkvloer, de perfecte veiligheidsschoenen. Een kenmerk van het bedrijf is dat ze streven naar perfectie. Het team van ontwerpers werken hard om Terra® producten lichter te maken, meer ondersteuning te geven en een goede antislip zool er aan toe te voegen om zo een hoog niveau van draagcomfort te ontwikkelen.

Het bedrijf heeft veel aandacht voor de prestaties van de schoenen, het is ongeëvenaard, met een world-class laboratorium testen ze onder andere nieuwe hechtingstechnieken, rekbaarheid van materialen en de waterdichtheid van de schoenen.

Naast hun exclusieve prestatie-eigenschappen en mooie hoogwaardige materialen, bieden de Terra® veiligheid laarzen en schoenen ook een gestroomlijnde styling dat de overgang gemakkelijk maakt van de jobsite tot off-site.

Terra® is er trots op om hun topkwaliteit schoenen te vervaardigen vanwege de unieke eisen van de verschillende werkomstandigheden. Daar waar de prestaties van de veiligheidsschoenen een absolute voorwaarde voor succes zijn.

Pin It on Pinterest

Share This